DISTRIBUIȚI
Counterfire

Bulgarii votează duminică în alegerile parlamentare, fiind al patrulea scrutin în mai puțin de doi ani. Sunt puține speranțe de a se forma un guvern stabil din cauza diviziunii profunde din cadrul elitei politice cu privire la modul de abordare a corupției, transmite Reuters , informează mediafax.

Votul a început la ora 7.00 și se încheie la ora 20.00. Sondajele la ieșirea de la urne vor fi publicate după închiderea scrutinului, iar primele rezultate oficiale parțiale sunt așteptate în primele ore ale zilei de luni.


Citește și : Putin anunţă anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson- VIDEO

Prezența la urne este așteptată să fie scăzută, mulți alegători fiind supărați din cauza luptelor politice interne.

Sondajele de opinie sugerează că până la opt partide politice ar putea intra în următorul parlament, partidul de centru-dreapta al fostului premier Boyko Borissov conducând cu aproximativ 25%-26% din voturi.

La fel ca anul trecut, Borissov este de așteptat să se lupte pentru a găsi parteneri de coaliție în rândul principalilor săi rivali.

Partidul premierului reformist Kiril Petkov, al cărui cabinet de coaliție s-a prăbușit în iunie, se află pe locul al doilea cu 16-17% din voturi în sondajele de opinie.

Citește și : Stoltenberg: Forțele NATO din Marea Baltică și Marea Nordului ajută la investigarea exploziilor Nord Stream

Cu toate acestea, analiștii spun că partidele politice, conștiente de riscurile economice generate de războiul din Ucraina, de iarna dificilă care se anunță și de frustrarea alegătorilor față de instabilitatea politică, ar putea lăsa în urmă divergențele și să opteze pentru un guvern tehnocrat.