DISTRIBUIȚI
Balkan Insight
epa05670860 Macedonians wait in the line to vote at a polling station in village of Murtino, FYR Macedonia, 11 December 2016. Macedonians are voting in early parliamentary elections on 11 December. EPA/NAKE BATEV

Alegerile parlamentare din Macedonia de Nord vor avea loc pe 15 iulie, a anunţat luni liderul partidului social-democrat (SDSM), fostul premier Zoran Zaev, menţionând că data a fost convenită cu liderul partidului de dreapta de opoziţie VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, care urmează să confirme aceasta, relatează MIA, scrie agerpres.

Am făcut acest pas pentru a pune capăt acestui război al nervilor, pentru ca oamenii să nu sufere. SDSM îşi demonstrează din nou măreţia, înţelegerea şi responsabilitatea. Data de 15 iulie este finală pentru alegeri, a spus Zaev într-o conferinţă de presă.


Citește și : CEDO analizează trei cazuri legate de independența Curții Supreme din Polonia

El a menţionat că liderul opoziţiei a fost de acord cu data de 15 iulie pentru alegeri. Cetăţenii care nu se pot deplasa de la domiciliu, cei infirmi şi în vârstă vor vota cu două zile mai devreme, inclusiv cei infectaţi cu noul coronavirus.

Cetăţenii din Macedonia de Nord vor decide cine se va afla la conducere şi va gestiona în toamnă situaţia creată de boala COVID-19, a adăugat Zaev.

Miercuri 15 iulie va fi zi nelucrătoare, în timp ce campania electorală se va încheia la miezul nopţii pe 12 iulie.

Citește și : Trump se întâlnește cu 19.000 de oameni într-o arenă ÎNCHISĂ din Oklahoma