DISTRIBUIȚI
Balkan Insight

Viitoarele alegeri parlamentare din Albania vor avea loc la 25 aprilie, au anunţat luni media naţionale albaneze, citând biroul prezidenţial, informează dpa, potrivit agerpres.

Actualul prim-ministru, Edi Rama, se află în funcţia din 2013, când formaţiunea sa, Partidul Socialist (PS), a obţinut o majoritate pe care a păstrat-o şi după scrutinul din 2017. El practic nu întâmpină o opoziţie semnificativă din februarie 2019, când Partidul Democrat (PD, conservator) a început să boicoteze activitatea parlamentară.


Citește și : BoJo ‘s-a văzut cu sacii-n căruță’! Londra confirmă măsuri limitate pentru a clarifica dispozițiile privind Irlanda de Nord

PD îi acuză pe socialişti de manipulare a procesului electoral, corupţie şi legături cu criminalitatea organizată. Totuşi, decizia Partidului Democrat de a boicota activitatea legislativă a avut ca rezultat faptul că formaţiunea nu a fost reprezentată în alegerile comunale din luna iunie.

Până în prezent, data de 25 aprilie pare să fie acceptabilă atât pentru putere, cât şi pentru opoziţie.

Edi Rama a afirmat că este deschis faţă de orice dată, în timp ce PD a solicitat cât mai curând posibil noi alegeri care să fie libere şi corecte.

Citește și : Navalnîi a ieşit din comă şi reacţionează la cuvinte