DISTRIBUIȚI
Radio Free Europe

Alegerile parlamentare anticipate din Kosovo vor avea loc pe 6 octombrie, a anunţat luni preşedinţia kosovară, la patru zile după autodizolvarea parlamentului ca urmare a demisiei premierului Ramush Haradinaj, suspectat de justiţia internaţională de comiterea unor crime de război, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres.

”Preşedintele Republicii Kosovo, Hashim Thaçi, a decis astăzi să convoace alegeri anticipate pentru duminică 6 octombrie”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei de la Pristina.


Citește și : Macron ripostează după insultele lui Bolsonaro la adresa soţiei lui: ‘Cred că brazilienii simt un pic de ruşine când văd acest comportament’

Haradinaj a demisionat la 19 iulie după ce a fost citat să se prezinte la tribunalul special de la Haga, pentru a fi chestionat de procurorul pentru crime de război în legătură cu rolul său în insurgenţa din 1998-1999 contra forţelor sârbe.

Săptămâna trecută parlamentul de la Pristina s-a autodizolvat, deschizând astfel calea către convocarea de alegeri legislative anticipate.

Citește și : Antonio Guterres lansează un apel la o mobilizare internaţională mai mare pentru a stinge incendiile din Amazonia