DISTRIBUIȚI
NTV Moldova

Alegerile locale generale şi cele parlamentare noi în patru circumscripţii s-au desfăşurat duminică în condiţii bune şi fără încălcări grave, au declarat liderii Blocului ACUM (PAS plus PPDA) premierul Maia Sandu şi Andrei Nastase, candidat la funcţia de primar general al Chişinăului, într-o conferinţă de presă după închiderea secţiilor de votare, informează Radio Chişinău, scrie agerpres.

„Din perspectiva noastră, aceste alegeri s-au desfăşurat în condiţii bune, cu mici excepţii şi mici lecţii pe care o să ne străduim să le corectăm pe viitor. Cetăţenii au putut să-şi exprime voinţa fără a fi obstrucţionaţi, intimidaţi şi hărţuiţi”, a declarat Maia Sandu.


Citește și : Mobilizare la Barcelona împotriva independenţei Cataloniei – VIDEO

Andrei Năstase, care este şi candidatul Blocului ACUM pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, a arătat că prezenţa a fost un pic mai mare decât în primul tur al alegerilor locale noi din mai anul trecut, iar prezenţa medie pe ţară este un pic mai scăzută decât la localele din 2015.

La fel ca Maia Sandu, el a apreciat pozitiv modul în care au fost organizate alegerile, dar cu toate acestea, a spus el, nu au lipsit cazuri de manipulare a opiniei publice. „Nu au lipsit manipularea, intoxicarea opiniei publice cu ştiri false, denigrări şi atacuri murdare venite din interiorul şi exteriorul ţării’, a declarat Andrei Năstase.

În acest context, Năstase a lansat un apel către observatorii să asigure respectarea corectitudinii numărării voturilor.

Citește și : Trei morți într-un accident implicând un tanc în cursul unor exerciţii militare în statul american Georgia