DISTRIBUIȚI

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova informează că prezența la vot la alegerile parlamentare de astăzi este mult mai mare decât prezența la vot la scrutinul din 2014, până la ora 13.00 au votat circa 27% din alegători, potrivit unimedia.info, potrivit Mediafax.

„În 2014, până la ora 13:00, au ieșit la vot 21% de alegători înscriși în cursa electorală pentru participare. În 2016, la alegerile prezidențiale, la această oră, în primul tur au votat circa 28%, iar în turul doi, circa 29%”, a spus Alina Russu.


Citește și : Cel puţin 18 persoane au murit în explozia unei mine terestre lăsate de islamiști în apropiere de oraşul sirian Hama

Până la această oră, peste 800 de mii de moldoveni și-au exprimat votul, circa 27%. De asemenea, secțiile de votare deschise pentru alegătorii din stânga Nistrului sunt asaltate.

Comisia Electorală Centrală informează că la unele secții de votare de peste hotare, cum ar fi în Frankfurt sau Parma, s-au format cozi.

Dacă la București, potrivit unor martori, prezența este slabă, la Consulatul Republicii Moldova din Frankfurt, prezența este mai mare. Zeci de moldoveni stau la coadă și așteaptă să voteze.

Alina Rusu a spus că cetățenii pot verifica cât de aglomerate sunt secțiile de votare pe diaspora.voteaza.md.

Peste o oră se vor dechide și secțiile de votare din SUA și Canada.

Citește și : Iranul a testat cu succes o rachetă de croazieră în cursul unor exerciţii navale în Golf