DISTRIBUIȚI
FMT

În Peru al loc duminică alegeri prezidenţiale la care 18 candidaţi îşi dispută cea mai înaltă funcţie în stat. Se estimează că niciunul dintre aceştia nu va obţine mai mult de 10 la sută din voturi, potrivit sondajelor de opinie publicate înaintea zilei alegerilor, ceea ce face ca al doilea tur de scrutin să fie aproape sigur, transmite DPA din Buenos Aires, potrivit agerpres

Alegătorii indecişi constituie cel mai mare bloc din societate.


Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Printre favoriţii care se aşteaptă să intre în turul al doilea se numără: populistul Yonhy Lescano; economistul Hernando de Soto; fostul parlamentar de stânga Veronika Mendoza; fiica fostului preşedinte Alberto Fujimori, Keiko Fujimori; şi antreprenorul ultraconservator Rafael Lopez.

Anul trecut politica peruviană a fost marcată de un conflict dur între guvern şi Congres.

Mai întâi, parlamentarii l-au forţat pe fostul preşedinte Martin Vizcarra să renunţe la funcţie, apoi succesorul său Manuel Merino a abandonat după proteste violente.

În prezent, ţara sud-americană este condusă de preşedintele interimar Francisco Sagasti.

După o serie de scandaluri, încrederea cetăţenilor în clasa politică a fost profund zdruncinată: aproximativ jumătate dintre parlamentari sunt cercetaţi pentru diverse infracţiuni.

Citește și : Iranul, în carantină pentru 10 zile

Sondajele sugerează că mai puţin de jumătate dintre peruani consideră democraţia cea mai bună formă de guvernare.

Urnele vor fi deschise luni între orele 12:00 şi 00:00 GMT.