DISTRIBUIȚI
O Globo

Liderul stângii braziliene Luiz Inacio Lula da Silva își menține un avans solid în cursa prezidențială de duminică împotriva președintelui în exercițiu de extremă dreapta Jair Bolsonaro și este la un pas de o victorie categorică, potrivit unui sondaj de opinie, relatează Reuters , informează mediafax.

Un sondaj CNT/MDA publicat sâmbătă a indicat că Lula ar obține 48,3% din voturile valide, ceea ce îl plasează statistic la un pas de a obține jumătate din voturi, ceea ce ar evita un tur de scrutin dureros. Sondajul are o marjă de eroare de 2,2 puncte procentuale.


Citește și : Putin anunţă anexarea regiunilor Doneţk, Lugansk, Zaporijie şi Herson- VIDEO

În cazul în care niciunul dintre cei 11 candidați nu obține mai mult de 50% din voturi, excluzând voturile albe și cele anulate, cei doi favoriți – aproape sigur Lula și Bolsonaro – vor merge la al doilea tur de scrutin pe 30 octombrie.

Sondajul arată că Bolsonaro a redus la jumătate din avansul lui Lula, care a scăzut acum la 7,9 puncte procentuale.

Alte două mari institute de sondare îl prevăd pe Lula învingător detașat.

Citește și : Stoltenberg: Forțele NATO din Marea Baltică și Marea Nordului ajută la investigarea exploziilor Nord Stream

Cele mai polarizate alegeri din Brazilia din ultimele decenii vor decide dacă se va întoarce la putere un fost președinte care a petrecut timp în închisoare pentru corupție sau un populist de dreapta care a atacat sistemul de vot și a amenințat că va contesta înfrângerea.