DISTRIBUIȚI

Sute de mii de armeni votează duminică la alegerile parlamentare convocat de premierul interimar al Armeniei, Nikol Pashinian, care a ajuns la putere în luna mai 2018, după ample proteste anticorupție, informează postul BBC News, potrivit Mediafax.

Carismaticul Nikol Pashinian a convocat alegerile legislative anticipate în încercarea de a-și consolida autoritatea politică în condițiile în care Legislativul de la Erevan era dominat de rivalii săi.


Citește și : FBI a investigat 4 cetățeni americani în cazul anchetei procurorului special Mueller (James Comey)

Sondajele de opinie indică o victorie categorică a alianței Pasul Meu, condusă de Pashinian, iar pe locul al doilea ar urma să se claseze fosta formațiune de guvernământ Partidul Republican.

În cursul campaniei electorale, Pashinian a criticat vechea elită politică, despre care a afirmat că este coruptă, și a promis că va revigora economia și va încuraja revenirea armenilor care muncesc în străinătate.

„O revoluție economică este prioritatea noastră principală”, a declarat Pashinian.

Citește și : Pactul global cu privire la migraţii va fi adoptat oficial luni, în pofida controverselor

Aproximativ o tremie din populația Armeniei locuiește și muncește în străinătate, iar banii trimiși de aceștia în țară reprezintă în jur de 14% din PIB-ul Armeniei.