DISTRIBUIȚI
Wikipedia

Fostul campion mondial de box Vladimir Kliciko a cerut miercuri repetarea testelor antidrog şi antialcool efectuate vinerea trecută de candidaţii rămaşi în cursa pentru preşedinţia Ucrainei, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Vineri, preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko şi actorul Volodimir Zelenski, care se vor confrunta pe 21 aprilie în turul al doilea al alegerilor, au fost testaţi pentru a se dovedi dacă sunt consumatori sau dependenţi de droguri sau de alcool.


Citește și : Erdogan anunță că peste 30.000 de presupuşi pucişti sunt în detenție

Kliciko consideră că testele respective nu sunt credibile şi doreşte repetarea lor independentă. „Nu îl susţin pe niciunul din cei doi candidaţi, dar controalele antidoping efectuate au fost o farsă”, a declarat el cotidianului german Bild.

Probele de urină şi eşantioanele de păr ale lui Poroşenko, prelevate vineri, urmau să fie analizate de clinici private şi publice. Zelenski s-a prezentat pentru teste la clinica privată a unuia din susţinătorii săi. Ambii au anunţat că rezultatele au fost negative.

„Ca sportiv, am fost supus timp de 30 de ani la sute de teste antidoping şi ştiu că rezultatele nu pot sosi atât de repede”, a precizat Kliciko, fratele primarului Kievului, Vitali Kliciko, de asemenea fost campion mondial de box.

Citește și : Germania va trimite 10 soldaţi la misiunea de monitorizare a ONU în Yemen