DISTRIBUIȚI

Andry Rajoelina are un avans de zece puncte procentuale în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale desfăşurat duminică din Madagascar, după numărarea a peste 90% dintre secţiile de votare el având 55,06% din voturi, faţă de 44,94% ale contracandidatului său Marc Ravalomanana, transmite luni Reuters, potrivit agerpres.

Comisia electorală de la Antananarivo a anunţat că au fost deja numărate voturile din 21.473 dintre cele 24.852 secţii de votare amenajate pe întregul teritoriu al ţării.


Citeşte şi: Puterea din Nicaragua arestează o jurnalistă incomodă şi o acuză de terorism

Ravalomanana şi Rajoelina declaraseră că vor accepta rezultatele scrutinului, ceea ce a redus temerea că haosul politic din ultimii ani va continua în Madagascar.

Totuşi, duminică Marc Ravalomanana a denunţat cazurile de fraudă şi violenţe care au însoţit scrutinul şi a subliniat că acestea vor influenţa rezultatul alegerilor. ”Rezultatele acestor alegeri nu sunt credibile şi scrutinul nu este transparent”, a menţionat el într-o declaraţie dată publicităţii duminică seară.

Citeşte şi: Trump : Oricine altcineva ar fi considerat erou după retragerea trupelor americane din Siria

În primul tur al alegerilor prezidenţiale din Madagascar, Rajoelina a obţinut 39,23% din voturi, iar Ravalomanana 35,35% din voturi. Pe poziţia a treia s-a plasat Hery Rajaonarimampianina, care a devenit preşedinte după ce Andry Rajoelina a demisionat în 2014.