DISTRIBUIȚI
Alba24

Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, s-a clasat pe locul patru în cadrul alegerilor europarlamentare organizate în Marea Britanie, pe primul loc fiind clasat Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, relatează publicația Le Figaro, potrivit mediafax.

Din primele estimări, Partidul Brexit se situează pe primul loc, după ce a obținut 31,6% dintre voturile exprimate.


Citește și : Alegeri europarlamentare 2019 – Partidul eurosceptic al lui Marine Le Pen, pe primul loc în Franţa

Pe locul doi s-a clasat Partidul Laburist, condus de Jeremy Corbyn, cu 19,1% dintre voturile exprimate, iar pe locul trei se situează Liberal Democrații, cu 18,9% dintre voturi.

Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, a obținut doar 12,4% dintre voturi, fiind situat pe locul patru. Partidul Conservator ar urma să dețină doar zece locuri în Parlamentul European.

Alegerile din Marea Britanie au fost organizate joi.

Alegerile europarlamentare în Marea Britanie sunt organizate în contextul în care Guvernul britanic și Consiliul European au convenit să amâne Brexitul până la 31 octombrie 2019. De asemenea, prim-ministrul Theresa May a anunțat că își va da demisia în data de 7 iunie.

Citește și : Premierul Edouard Philippe acceptă al doilea loc în alegerile europene cu ‘cu umilinţă, dar şi cu determinare’

Marea Britanie urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie. Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.