DISTRIBUIȚI

Datorită dezvoltării industriei auto, practic fiecare gospodărie are propria mașină. Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea industriei auto, piața accesoriilor a crescut și ea. Unul dintre ele este un compresor auto – un must-have în fiecare garaj.

Tipuri de compresoare

Un compresor auto este format din:


  • manometru care arată curentul și presiunea pompei
  • cilindru
  • motor cu piston electric.

Astăzi, site-uri precum EuroUnelte.ro oferă diferite modele de compresoare auto, atât electrice, cât și manuale.

Multe dintre cele mai ieftine compresoare pentru brichete au o declarație de declinare a responsabilității în instrucțiunile de utilizare că nu ar trebui utilizate pentru umflarea anvelopelor auto. Pot fi folosite pentru a umfla saltele, mingi de plajă sau roți într-un cărucior. Pur și simplu este imposibil să umfli anvelopele.

Și astfel – calitatea care este determinată de preț. Toate dispozitivele cu carcasă din plastic și interior din plastic nu vor dura mult. Majoritatea compresoarelor ieftine aparțin acestui grup . Sunt considerate de unică folosință de către utilizatori și, din păcate, în multe cazuri este – după umflarea roților, pur și simplu nu mai funcționează.

Diverse teste arată că cele mai ieftine compresoare din plastic se pot defecta în primele minute de funcționare. Pentru ca un compresor auto să nu te dezamăgească în condiții dificile, alege un model cu două pistoane. Este mai mare, dar pompează și mai mult.

De asemenea, este mult mai bine să ajungi la o pompă, ale cărei elemente cheie sunt realizate din metal. Este bine că întreaga carcasă este făcută și din metal, ceea ce o face mai durabilă . Dispozitivul este, de asemenea, mai silențios. Compresoarele mici și ușoare nu numai că pot face mult zgomot, dar pot sări. Deci, greutatea redusă este un dezavantaj – indică un interior din plastic și instabilitate în timpul funcționării.

Alimentarea compresorului – pe care să o alegi?

Dispozitivele alimentate cu curent continuu au o presiune de încărcare mai mare. Cu toate acestea, munca lor este limitată la utilizarea staționară. Atunci când decizi să cumperi un compresor auto, merită să alegi un dispozitiv care să funcționeze pe baza sursei de alimentare și are, de asemenea, opțiunea de a fi conectat la priză încărcătorului auto.

Această soluție îți permite să utilizezi capacitățile dispozitivului în toate condițiile. Compresorul va funcționa bine în timpul defectării anvelopelor pe șosea, atât pentru șoferi amatori și profesioniști, cât și pentru off-road.

Manometru al compresorului – la ce ar trebui să fii atent?

Aproape fiecare compresor de pe piață este echipat cu un manometru. Potrivit utilizatorilor, este un accesoriu necesar pentru un dispozitiv bun. Cu toate acestea, merită să arunci o privire mai atentă asupra manometrelor integrate în dispozitivele individuale. Acuratețea lor demonstrează calitatea lor. Când decizi asupra unui compresor cu manometru, merită să alegi poziții cu o precizie de 0,1 Bar. Un alt aspect legat de manometru este modul în care este afișată măsurarea.

Există atât modele de ceas, cât și modele de afișaj pe piață. În general, este greu de spus care dintre ele sunt mai bune. Unii utilizatori preferă clasicele manometre ale indicatorului, alții pe cele citite electronic. Cu toate acestea, merită să alegi o soluție care nu va fi dificil de citit și, prin urmare, trebuie să ții cont de propriile preferințe.

Contează dimensiunile?

Când utilizezi compresorul staționar, dimensiunea dispozitivului nu contează, dar dacă intenționezi să-l utilizezi în timp ce conduci, merită să acorzi atenție dimensiunilor compresorului. Nu fiecare dispozitiv este suficient de mic pentru a-ți permite să îl porți cu tine în portbagaj.

Uneori nu ai prea mult spațiu pentru bagaje și ai nevoie de un compresor pentru a fi sigur că poți manipula anvelopele în timpul unei avarii. Atunci când cumperi un compresor, merită să acorzi atenție dimensiunilor sale.

Un compresor portabil conectat la o priză pentru brichetă este cel mai adesea un instrument de salvare cumpărat înainte de o călătorie lungă .Compresorul de 12v este un dispozitiv compact care nu ocupă mult spațiu în portbagaj, care este de ce este atât de iubit de oamenii care călătoresc mult sau pe distanțe mari.