DISTRIBUIȚI
South Bend Tribune

Judecătoarea Amy Coney Barrett, desemnată la Curtea Supremă a SUA de către preşedintele Donald Trump, a declarat în timpul audierii sale din Senat că ”judecăţile de valoare” sau deciziile politice nu trebuie decise de tribunale, ci de Congres, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Tribunalele au o responsabilitate vitală faţă de statul de drept, care este esenţial pentru o societate liberă. Dar tribunalele nu au menirea de a soluţiona orice problemă sau de a corecta toate greşelile din viaţa noastră publică”, a spus Barrett în declaraţia sa de deschidere.


Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

”Deciziile politice şi judecăţile de valoare despre guverne trebuie să fie făcute de sectoarele politice, alese de popor şi responsabile în faţa acestuia”, a subliniat judecătoarea.

”Cred că americanii, indiferent de background, merită o Curte Supremă independentă care interpretează Constituţia şi legile noastre aşa cum sunt scrise. Şi cred că îmi pot servi ţara prin îndeplinirea acestui rol”, a adăugat Coney Barrett.

Pe de altă parte, un nou sondaj de opinie arată că o majoritate dintre americani încă se opune confirmării judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, deşi cifrele sunt în scădere comparativ cu sondajele precedente.

Citește și: Cehia impune noi restricții

Astfel, potrivit unui sondaj ABC/Washington Post, 52% dintre americani sunt de părere că decizia de ocupare a locului lăsat vacant la Curtea Supremă prin decesul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg ar fi trebuit să fie amânată până după alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în timp ce 44% afirmă că Senatul actual ar trebui să voteze pentru Barrett.

La finalul lunii septembrie, scorul era de 57% la 39% în favoarea celor care susţineau că hotărârea de ocupare a locului lăsat vacant la Curtea Supremă ar fi trebuit să fie luată după scrutinul prezidenţial.