DISTRIBUIȚI
afp

Viitorul premier al Kosovo, Albin Kurti, nu intenţionează să acorde prioritate dialogului cu Serbia, care nu recunoaşte independenţa statului kosovar, informează vineri dpa, potrivit agerpres.

„Nu vrem să subestimăm (dialogul cu Serbia), însă cetăţenii ne-au ales pentru a asigura locuri de muncă şi justiţie, şi pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus”, a declarat Kurti, fost activist în domeniul drepturilor omului, într-un interviu pentru secţia albaneză a postului de radio Vocea Americii, difuzat vineri.


Citeşte şi: Triplu gest făcut de americani în privinţa dosarului nuclear iranian

Albin Kurti este liderul partidului de stânga Vetevendosje (Autodeterminare), care a câştigat la mare distanţă alegerile parlamentare de duminică.

Potrivit sondajelor, reglementarea dificilă a relaţiilor cu Serbia se află abia pe locul şase sau şapte în preocupările cetăţenilor kosovari, ceea ce nu poate fi ignorat pur şi simplu, a spus Kurti. Cetăţenii au votat partidul Vetevendosje pentru a obţine ceea ce au nevoie cel mai mult, a adăugat el.

Citeşte şi: Un fost parlamentar polonez vrea să fie PREŞEDINTE în Nigeria

Kosovo, populat aproape exclusiv de etnici albanezi, s-a separat de Serbia în 1999, după o intervenţie a NATO, declarându-şi unilateral independenţa în 2008.

Serbia continuă să nu recunoască independenţa Kosovo şi să revendice acest teritoriu.