DISTRIBUIȚI
Reuters

Albania a respins propunerea de a putea găzdui centre de primire a migranţilor care se îndreaptă către ţări membre ale Uniunii Europene, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

”Albania nu ar accepta niciodată astfel de tabere de refugiaţi chiar dacă în schimb i s-ar oferi statutul de membră a Uniunii Europene”, a declarat premierul albanez Edi Rama, într-un interviu apărut miercuri în cotidianul german Bild.


Citeşte şi: Ucraina: Opt persoane, reţinute după un atac asupra unei tabere de romi

Rama a subliniat că Albania a dorit întotdeauna să contribuie la soluţionarea problemelor paneuropene, dar a precizat că a face din ţara sa un fel de ‘dig’ în calea migranţilor care vor să ajungă în UE reprezintă o ‘soluţie periculoasă’.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, au sugerat ca ţările balcanice să găzduiască centre de primire a solicitanţilor de azil.

De asemenea, premierul italian Giuseppe Conte a prezentat un plan în 10 puncte ce reia mai multe idei propuse de precedentele guverne de la Roma, precum împărţirea de către statele membre a responsabilităţii în cazul migranţilor salvaţi pe mare şi crearea unor centre în nordul Africii unde să fie procesate cererile de azil ale acestor persoane.