DISTRIBUIȚI
NCR-Iran

Guvernul albanez a declarat joi persona non grata un diplomat rus şi a cerut expulzarea sa din ţară pentru încălcarea continuă a măsurilor antiepidemice impuse de autorităţile sanitare pentru limitarea propagării epidemiei de coronavirus, relatează EFE, potrivit agerpres

Diplomatul rus Aleksei Krivoşeev este obligat să părăsească Albania în termen de 72 de ore de la transmiterea notificării oficiale, potrivit unui comunicat al Ministerului albanez de Externe.


Citește și : Boiko Borisov iese din SILENZIO STAMPA

Conform comunicatului, din aprilie anul trecut, guvernul albanez a primit plângeri şi sesizări cu privire la încălcările repetate ale măsurilor antiepidemice de către acest diplomat de la Ambasada Federaţiei Ruse din Tirana.

„Încălcarea constantă a normelor şi măsurilor de protecţie împotriva pandemiei, precum şi dispreţul faţă de instituţiile statului albanez nu pot fi justificate şi tolerate”, subliniază ministerul.

MAE albanez speră ca Moscova să înţeleagă în mod corect decizia luată într-un moment atât de dificil pentru toată lumea, ca o măsură necesară pentru protejarea sănătăţii şi siguranţei tuturor cetăţenilor, fie ei albanezi sau nu.

În Albania, purtarea măştilor pe stradă şi în alte spaţii publice este obligatorie, adunările de peste zece persoane sunt interzise, iar restricţiile de circulaţie sunt în vigoare între 22:00 şi 06:00.

Citește și : Un depozit de vaccinuri din UK, la un pas să fie inundat de POTOP

 

De la începutul pandemiei, Albania a înregistrat 1.296 de decese şi 26.000 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2 până în prezent.

Albania a început campania de vaccinare la 11 ianuarie datorită unui acord cu compania americană Pfizer şi a refuzat să achiziţioneze vaccinul rusesc Sputnik V.