DISTRIBUIȚI
PA Wire

Apel pentru o „anchetă urgentă”, deoarece 9.300 de persoane, mai multe decât de obicei, mor în ultimele patru luni din cauze non-coronavirus

Aproape 10.000 de persoane mai multe decât de obicei au murit în ultimele patru luni din motive non-Covid, iar experții au cerut o anchetă urgentă a guvernului pentru a stabili dacă decesele puteau fi prevenite, transmite The Telegraph.


Temerile cresc că întârzierile NHS la apogeul pandemiei au lăsat un număr mare de persoane cu afecțiuni tratabile anterior, care suferă de boli care au devenit acum fatale.

Citeşte şi: Zece tendințe de urmărit în anul care vine – Black News

Ultimele cifre ale Oficiului pentru Statistică Națională au arătat că Anglia și Țara Galilor au înregistrat cu 20.823 mai multe decese decât media pe cinci ani în ultimele 18 săptămâni. Doar 11.531 de decese au implicat Covid.

Înseamnă că 9.292 de decese – 45 la sută – nu au fost legate de pandemie.

„Trebuie urgent să înțelegem ce nu merge bine”

Profesorul Carl Heneghan, director al Centrului pentru Medicină Bazată pe Dovezi de la Universitatea din Oxford, a declarat: „Fac apel la o investigație urgentă.

„Dacă te uiți la unde se întâmplă excesul, este în afecțiuni precum boala cardiacă ischemică, ciroza hepatică și diabetul, toate care sunt potențial reversibile.

„Acest lucru depășește doar privirea la numerele brute și certificatele de deces. Trebuie să ne întoarcem și să aflăm dacă aceste decese au cauze care pot fi prevenite.

Citeşte şi: Iar ‘a vorbit gura fără el’! Biden trebuie să-şi clarifice declaraţiile ambigue referitoare la independenţa Taiwanului – Black News

„Acesta ar putea fi consecința lipsei de îngrijire care poate fi prevenită în timpul pandemiei și ce se întâmplă în aval de aceasta.

„Trebuie urgent să înțelegem ce nu merge bine și avem o investigație a cauzelor fundamentale pentru a determina acele acțiuni care pot preveni alte decese inutile.”

Cifrele săptămânale pentru săptămâna care s-a încheiat pe 5 noiembrie au arătat că au existat 1.659 de decese mai multe decât ar fi de așteptat în mod normal în această perioadă a anului. Dintre acestea, 700 nu au fost cauzate de Covid.

Excesul este probabil să crească pe măsură ce se înregistrează mai multe decese în săptămânile următoare.

Datele de la Agenția pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie arată că au existat cu mii mai multe decese decât media pe cinci ani în insuficiență cardiacă, boli de inimă, afecțiuni circulatorii și diabet.

Numărul deceselor în locuințe private este, de asemenea, cu 40,9% peste media pe cinci ani, cu 964 de decese în exces înregistrate în cea mai recentă săptămână, care durează până pe 5 noiembrie.

Kevin McConway, profesor emerit de statistică aplicată la The Open University, a declarat: „Numărul de decese din toate cauzele crește, de obicei, în această perioadă a anului, dar numărul total rămâne peste media pentru săptămâna corespunzătoare din cei cinci ani 2015-2019.

„Deci, conform acestei definiții, avem încă decese în exces, așa cum am avut de 18 săptămâni consecutive acum, și nu toate aceste decese în exces se datorează Covid-19.

„Și încă observăm un număr considerabil de decese în exces în casele oamenilor, în comparație cu media din 2015-19, majoritatea acestor decese nefiind provocate de Covid-19.

„În cea mai recentă săptămână, au existat 891 de decese în exces la domiciliu care nu au implicat Covid-19 – adică aproximativ 127 pe zi.”

Liste record de așteptare

NHS încă se luptă pentru a elimina întârzierea de tratament creat de pandemie, una din 10 persoane din Anglia – 5,8 milioane – așteaptă în prezent o procedură electivă, cel mai mare număr înregistrat vreodată.

Un raport publicat săptămâna aceasta de la Royal College of Nursing a avertizat că peste 120.000 de persoane au fost forțate să aștepte cel puțin patru ore în departamentele de accidente și urgențe în octombrie, o creștere de peste 50% față de octombrie 2019.

De asemenea, ambulanțele au nevoie de mai mult timp să ajungă la pacienți, cei care suferă de atac de cord așteaptă acum o medie de 53 de minute înainte de sosirea ajutorului – de aproape trei ori ținta NHS. Numărul pacienților tratați pe coridoare a crescut de nouă ori din octombrie 2019.

Datele din investigația continuă privind mortalitatea de la Institute and Faculty of Actuaries încep și ele să arate un exces non-Covid, cu aproape 100 de decese în plus în cea mai recentă săptămână.

Ancheta a spus anterior că decesele recente în exces non-Covid au fost legate de îmbătrânirea populației, fiind așteptate să moară mai mulți oameni în acest an decât în ​​trecut.