DISTRIBUIȚI
RFI

Al doilea val al pandemiei de coronavirus ar putea fi mai rău decât primul, a spus, vineri, directorul general al spitalelor din Paris Martin Hirsch, în contextul în care ţara înregistrează un record zilnic de cazuri, potrivit The Guardian, scrie news.ro .

În condiţiile în care presiunea asupra spitalelor continuă să crească, Franţa a extins interdicţia de circulaţie nocturnă de la ora 21.00 la 6.00 care va afecta 46 de milioane de oameni, mai mult de două treimi din populaţia sa.


Citește și : Restricţii dure în UK! În Scoţia se vorbeşte deja despre un ‘Crăciun online’

„În ultimele luni, a existat o percepţie generală că un al doilea val nu există sau că este unul mic. Situaţia este invers”, a spus Martin Hirsch, directorul general al AP-HP, pentru RTL.

„Este posibil ca al doilea val să fie mai rău decât primul”, a spus el, avertizând cu privire la perspectivele îngrijorătoare.

Citește și : Un italian bănuit de 160 de violuri în Germania a fost arestat de trupele speciale în Franţa

Joi, Franţa a raportat un record zilnic de 41.622 de noi cazuri şi cel mai mare număr de pacienţi la terapie intensivă din mai.

Cifrele de joi arată 165 de victime în 24 de ore, încă sub pragul din aprilie când rata mortalităţii era de peste 900 pe zi.