DISTRIBUIȚI
afp

Oficialii administraţiei Trump plănuiesc ca al doilea summit dintre preşedintele american şi liderul nord-coreean Kim Jong-un să aibă loc în Vietnam, conform unor persoane familiare cu situaţia, scrie Bloomberg, potrivit news.ro .

Casa Albă a anunţat vineri că Trump se va întâlni cu Kim la sfârşitul lui februarie. Anunţul a fost făcut după o întâlnire dintre Trump şi cel mai important diplomat nord-coreean, Kim Yong Chol.


Citește și : SUA: Trump o atacă virulent şefa democraţilor din Congres, Nancy Pelosi

Summit-ul ar avea loc în capitala vietnameză Hanoi însă sunt luate în considerare şi alte locaţii precum Danang, care a găzduit summit-ul Cooperării Economice Asia-Pacific în 2017 şi Ho Chi Minh.

La 12 iunie 2018, la Singapore, primul summit între un preşedinte american în exerciţiu şi un moştenitor al dinastiei staliniste aflate la putere în Coreea de Nord a condus la un angajament al liderului nord-coreean în favoarea unei ”denuclearizări complete a peninsulei coreene”.

Însă, de atunci, negocierile în vederea punerii în practică a acestei promisiuni s-au împotmolit, iar progresele concrete au fost puţine.

Citește și : Preşedintele Libanului face apel la comunitatea internaţională să „facă toate eforturile posibile” de repatriere a refugiaţilor sirieni