DISTRIBUIȚI

Al doilea pui de panda născut în Taiwan a fost prezentat la sfârşitul anului trecut publicului la grădina zoologică din Taipei, informează DPA, potrivit agerpres.

Puiul de panda gigant, un exemplar femelă botezat Yuan Bao, care în mandarină înseamnă ”copil rotund”, s-a născut pe 28 iunie cu ajutorul tehnologiei de reproducere asistată.


Yuan Bao poate fi admirat de public în spaţiul dedicat exemplarelor panda de la Taipei Zoo.

Puiul de panda a petrecut primele ore ale zilei de marţi căţărându-se pe buşteni, după care a adormit.

”Suntem atât de norocoşi că am putu să o vedem pe Yuan Bao căţărându-se minute în şir”, a declarat o mamă însoţită de doi copii pentru ETtoday, un site local de ştiri.

Fetiţa acesteia, în vârstă de şapte ani, a spus că felul în care puiul de panda merge este ”atât de drăguţ”.

Purtătorul de cuvânt al grădinii zoologice din Taipei, Eric Tsao, le-a declarat reporterilor că Yuan Bao doarme foarte mult, iar îngrijitorii îi monitorizează în permanenţă activitatea pentru a se încredinţa că este în siguranţă.

Tsao i-a îndemnat pe toţi vizitatorii să respecte regulile impuse de pandemia de coronavirus şi anume purtarea măştii şi păstrarea distanţării sociale.

Grădina zoologică oferă de asemenea în fiecare zi o transmisiune online cu durata de o oră pentru admiratorii puiului de panda gigant.

Părinţii lui Yuan Bao, Tuan Tuan şi Yuan Yuan, au fost oferiţi de China în 2008.

Sora puiului de panda, Yuan Zai, primul panda gigant născut în Taiwan, a venit pe lume în data de 6 iulie 2013 la Taipei Zoo.

Edilul oraşului Taipei, Ko Wen-je, şi-a exprimat aprecierea pentru toate echipele medicale care s-au ocupat de îngrijirea exemplarelor de panda gigant de la grădina zoologică.