DISTRIBUIȚI
deutsch.rt.com

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat ”mulţumit” de acordul dintre Rusia şi Turcia privind încetarea focului la Idleb, în nord-vestul Siriei, a declarat vineri preşedinţia siriană, relatează AFP, scrie agerpres.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, „preşedintele Assad (…) şi-a exprimat satisfacţia faţă de ceea ce a realizat liderul rus în cadrul întrevederii sale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan”, joi, la Moscova, a afirmat preşedinţia într-un comunicat.


Citește și : Trump va avea o întâlnire privată cu Bolsonaro în weekend

Acordul anunţat de Rusia şi Turcia privind încetarea focului în nord-vestul Siriei a intrat în vigoare vineri, în vederea încetării luptelor intense care au provocat o catastrofă umanitară în zonă.

ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a constatat un calm ”relativ” în provincia Idlib, marcat în special de oprirea loviturilor aeriene ruse şi siriene.

Acordul ar trebui să pună capăt săptămânilor de lupte intense din zona Idlib, ultimul bastion al rebelilor şi al jihadiştilor în nord-vestul Siriei, unde Turcia a intervenit contra forţelor regimului Bashar al-Assad, care sunt susţinute de Rusia.

Aceste violenţe au provocat o catastrofă umanitară, cu aproape 500 de civili ucişi şi aproximativ un milion de persoane strămutate către frontiera cu Turcia.

Citește și : Al treilea caz de coronavirus printre funcţionarii europeni