DISTRIBUIȚI
valeursactuelles.com

Primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, a anunţat marţi un ajutor în valoare de 1 milion de euro, sub forma scutirilor de taxe şi a unui fond de urgenţă, pentru comercianţii parizieni ale căror magazine au fost avariate în timpul manifestaţiilor ”vestelor galbene”, informează AFP, scrie Agerpres.

”Un număr de 453 de magazine pariziene au fost avariate de huligani în luna decembrie, în marja manifestaţiilor, în 11 arondismente şi alte câteva sute au fost nevoite să se închidă preventiv sau au pierderi importante ale clientelei” lor, a menţionat Hidalgo într-un comunicat.


Citește și : Miniştrii de Externe rus, turc şi iranian se apropie de un acord în vederea unei noi Constituţii siriene

Edilii parizieni mai propun crearea unui fond de urgenţă de către regiunea Ile-de-France, abilitată în materie de sprijin pentru întreprinderi.

Sindicatul GNI, ce reprezintă hotelurile, cafenelele, restaurantele şi cluburile de noapte independente a salutat acest anunţ.

Preşedintele GNI, Didier Chenet, apreciază că primăria capitalei Franţei a înţeles ”marea suferinţă a întreprinzătorilor care au pierdut mult”.

În plus, va fi elaborat un program de promovare a ”destinaţiei Paris” pentru relansarea activităţii turistice în metropola franceză.

Citește și : Marea Britanie: 3.500 de militari în stare de alertă pentru o eventuală criză generată de Brexit