DISTRIBUIȚI
Helicopter Private Services

Airbus Helicopters şi operatorul de servicii medicale aeropurtate Royal Dutch Touring Club ANWB au semnat un contract pentru achiziţionarea a şase elicoptere H135 dotate cu sistem Helionix, a anunţat miercuri compania, potrivit Agerpres.

În plus, operatorul olandez a contractat şi un prim lot de trei avioane care vor fi livrate în 2019 – 2020.


Citește și : Cazul Khashoggi: Percheziţii la reşedinţa consulului saudit din Istanbul

“Olandezii se bazează pe serviciile medicale de urgenta aeropurtate (HEMS) pe care le asigurăm în colaborare cu 4 spitale universitare şi avem certitudinea că H135 este cel mai bun elicopter pentru misiunile noastre”, a spus Petra van Saaze, directorul ANWB Medical Air Assistance.

ANWB Medical Air Assistance este deţinută 100% de Royal Dutch Touring Club ANWB, fiind unicul operator de servicii medicale de urgenţă aeropurtate din Olanda. Compania efectuează peste 8500 de misiuni anual, cu ajutorul flotei sale de şase elicoptere din familia H135.

În prezent, peste 1270 de elicoptere din familia H135 sunt operaţionale la nivel mondial, acumulând în total aproape 5 milioane de ore de zbor.

Citește și : Atac armat la un colegiu din Crimeea: Un elev de 18 ani a deschis focul (comitetul de anchetă rus)

Airbus Helicopters a inaugurat în septembrie 2016 o fabrică la Braşov, în prezenţa preşedintelui de atunci, Francois Hollande. Reprezentanţii companiei au spus că primele elicoptere multirol H215M ar putea fi produse la Ghimbav în 2018, cu condiţia obţinerii rapide a unei comenzi importante.