DISTRIBUIȚI
Reuters

Compania Air France a anunţat marţi că a fost nevoită să-şi suspende cursele pe relaţia Paris-Shanghai şi retur pentru transportul de material medical şi de măşti sanitare din China în urma înăspririi controalelor sanitare în această ţară, transmite AFP, potrivit agerpres.

Un pilot al ultimei curse cargo asigurate de Air France a fost diagnosticat săptămâna trecută cu COVID-19 şi plasat sub observaţie într-un centru medical din China, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.


Citeşte şi: Cardinalul George Pell SCAPĂ de puşcărie

‘Air France lucrează cu autorităţile chineze şi cu consulatul Franţei pentru a-l repatria’, a adăugat compania.

‘În urma evoluţiei recente a controalelor sanitare efectuate de autorităţile chineze la sosire’, Air France a suspendat zborurile cargo ce urmau să asigure legătura între aeroportul Paris-Charles de Gaulle şi Shanghai pe 5 şi 6 aprilie 2020, se precizează în comunicat.

Acesta menţionează că se poartă discuţii cu autorităţile chineze pentru ‘o soluţie care să permită o reluare rapidă a operaţiunilor de transport din şi spre China, în regim de un zbor pe zi, într-un context de urgenţă sanitară mondială’.

Din 29 martie, Air France a asigurat patru zboruri cu două avioane Boeing 777 versiune cargo şi alte două destinate transportului de pasageri, dar în care a fost utilizate doar calele.

Citeşte şi: BoJo a fost transferat la terapie intensivă! Starea de sănătate a premierului britanic rămâne neschimbată

Potrivit postului de radio RTL, ’16 milioane de măşti destinate Franţei sunt blocate în China’ în urma întreruperii acestor rotaţii.

Franţa a comandat aproape 2 miliarde de măşti sanitare unor fabricanţi din China, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii, Olivier Véran.

Franţa a importat ‘astăzi puţin peste 40 milioane’ de măşti, a afirmat marţi dimineaţă Jean-Baptiste Djebbari, secretar de stat la Transporturi.