DISTRIBUIȚI
Reuters

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) este pregătită să desfăşoare inspecţii în Coreea de Nord, a indicat marţi directorul general al AIEA, Yukiya Amano, după ce liderul nord-coreean Kim Jong Un şi-a declarat angajamentul faţă de denuclearizarea peninsulei coreene, la summitul cu preşedintele american Donald Trump, transmite dpa, potrivit agerpres.

Amano a salutat declaraţia finală a summitului şi a precizat că ‘AIEA va urmări îndeaproape negocierile ce vor fi organizate între cele două state pentru implementarea rezultatelor Summitului SUA-Coreea de Nord’.


Citeşte şi: Grav accident naval pe Volga (FOTO). 10 oameni au murit după o ciocnire între un vas de croazieră şi un remorcher

AIEA este pregătită să desfăşoare orice inspecţii care ar putea fi solicitate de ţările implicate, a adăugat Amano la Viena.

După summitul din Singapore, Trump a declarat în faţa presei că procesul de dezarmare nucleară va fi monitorizat de inspectori americani şi internaţionali, fără însă a oferi detalii.

Citeşte şi: O adolescentă din România a fost ucisă cu sânge rece într-un parc din Germania. Criminalul este un turc de 25 de ani – FOTO