DISTRIBUIȚI
KGMA

Agenţia Internaţională de Energie Atomică a ONU a comunicat că nu a găsit niciun indiciu care să arate că activităţile nucleare ale Coreei de Nord s-au oprit, scrie Reuters, potrivit agerpres.

„Dezvoltarea programului nuclear al Coreei de Nord reprezintă un motiv de îngrijorare”, a comunicat agenţia într-un raport publicat luni.


Citește și : Rusia acuză Marea Britanie că încearcă să-şi impună politica ostilă faţă de Moscova asupra UE și SUA

„Pentru că agenţia nu poate efectua activităţi de verificare în Coreea de Nord, cunoştinţele despre programul nuclear al Coreei de Nord sunt limitate, iar cunoştinţele despre noi activităţi nucleare sunt în scădere”, a mai precizat agenţia.

Totuşi, între aprilie şi mai 2018 au existat indicii privind activităţi ale unei termocentrale care furnizează servicii unui laborator de radiochimie, conform raportului.

Citește și : Peste 2 milioane de musulmani aflaţi în pelerinaj la Mecca celebrează Sărbătoarea Sacrificiului

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat luni într-un interviu pentru Reuters că el consideră că statul nord-coreean a făcut paşi importanţi către dezarmarea nucleară şi că „cel mai probabil” se va întâlni din nou cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un. Trump şi Kim au participat la un summit istoric pe 12 iunie în Singpore, iar liderul nord-coreean s-a angajat să lucreze către dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.