DISTRIBUIȚI
Aerial view of the Pentagon, Arlington, VA

Defense Logistics Agency (DLA), o agenţie din cadrul Pentagonului, nu deţine documente cu care să arate cum a cheltuit sute de milioane de dolari, a stabilit un audit, relatează BBC News, conform news.ro.

Firma Ernst and Young a descoperit că agenţia nu poate să justifice contabil cheltuirea sumei de 800 de milioane de dolari, potrivit Politico.


Citeşte şi: Singurul condamnat pentru atacurile din 9/11 îl dă în judecată pe Donald Trump

Banii ar fi fost cheltuiţi în proiecte de construcţie militară şi sisteme informatice.

DLA şi-a confirmat eşecul de a ţine socoteala cheltuielilor, însă a subliniat că nu este vorba despre o ”pierdere de responsabilitate”.

”DLA este de acord cu evaluarea Ernst and Young a incapacităţii noastre de a contabiliza adecvat şi urmări finanţarea unor proiecte de construcţii specifice”, a declarat o purtătoare de cuvânt DLA pentru BBC.

”Deşi au existat lacune în documentaţie, nu a existat o pierdere de responsabilitate în privinţa bunurilor imobile sau finanţării aferente”.

Citeşte şi: Avocaţii lui Trump îi cer acestuia să nu dea declaraţii în faţa procurorului special

Ea a subliniat că DLA este prima agenţie de mărimea şi complexitatea sa din cadrul Departamentului Apărării care a fost supusă unui audit şi că instituţia ”nu a preconizat să se ajungă la un aviz de audit «curat» în ciclurile iniţiale”.

Purtătoarea de cuvânt a mai declarat că DLA, înfiinţată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ia deja măsuri în vederea unei înbunătăţiri.

”În caliatte de gestionari ai banilor contribuabililor americani, scopul nostru este să înregistrăm progrese semnificative către conformare în cursul ciclului de audit al exerciţiului financiar 2018”, a declarat ea.

Departamentul Apărării, care are un buget anual de 700 de miliarde de dolari, nu a fost supus vreodată unui audit complet.

Preşedintele Donald Trump şi congresmeni republicani vor să aloce finanţări suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, acestui departament.

Citeşte şi: Transporturile din centrul Japoniei sunt paralizate de o furtună de zăpadă

Potrivit Politico, raportul de audit relevă îngrijorări cu privire la modul în care agenţia îşi gestionează bugetul.

”Dacă nu poţi să urmăreşti banii, nu ai să poţi să faci un audit”, a apreciat senatirul republican Chuck Grassley.

DLA este una dintre cele mai mari agenţii din cadrul Pentagonului, cu 25.000 de angajaţi şi un buget anual de 40 de miliarde de dolari, potrivit Politico.

Bugetul anual al Pentagonului depăşeşte o jumătate de trilion de dolari.

Din suma care nu poate fi justificată în contabilitate, s-a stabilit că suma de 465 de milioane de dolari a fost folosită în proiecte de construcţie ale Corpului Inginerilor Armatei şi altor agenţii, potrivit publicaţiei citate.

Agenţia nu a fost în măsură să prezinte documente nici cu privire la cheltuieli în valoare de 100 de milioane de dolari în sisteme informatice.

Auditul acoperă anul fiscal care s-a încheiat în septembrie 2016.

Citeşte şi: Bursele din toată lumea se prăbuşesc după şocul înregistrat pe Wall Street. Bucureştiul a deschis ziua pe roşu