DISTRIBUIȚI
Clinical Trials Arena

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi că aşteaptă să primească ”în zilele următoare” primele cereri de autorizare provizorie în vederea punerii pe piaţă a unor vaccinuri împotriva covid-19, relatează Reuters, potrivit news.ro .  

Trei laboratoare – Pfizer împreună cu BioNTech, Moderna şi AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford – au anunţat în ultimele săptămâni rezultate ale unor teste clinice favorabile în privinţa eficienţei vaccinurilor lor candidate.


Citește și : Toate școlile din Pakistan au fost ÎNCHISE

Pfizer a depus deja, la 20 noiembrie, o cerere de autorizare la Agenţai americană a medicamentului (Food and Drug Administration, FDA).

EMA nu precizează care laborator ar urma să ceară primul o autorizare, însă a lansat la 6 octombrie un studiu în timp real al rezultatelor furnizate de Pfizer-BioNTech, pe măsură ce acestea sunt comunicate, pentru a accelera procedura.

Directoarea generală a EMA Emer Cooke a anunţat miercuri că speră ca agenţia să emită până la Crăciun un aviz ştiinţific favorabil unor vaccinuri împotriva covid-19.

Citește și : Transportul vaccinului anti-COVID, o adevărată provocare pentru companiile de logistică