DISTRIBUIȚI
CNN.com

Centrul belgian pentru securitate cibernetică nu a găsit nicio dovadă că echipamentele de telecomunicaţii furnizate de Huawei Technology ar putea fi folosite pentru spionaj, relatează luni Reuters, scrie Agerpres.

Agenţia, care raportează prim-ministrului belgian, a fost însărcinată să analizeze posibila ameninţare reprezentată de Huawei, care furnizează echipamente operatorilor belgieni de telefonie mobilă Proximus, Orange Belgia şi Telenet.


Citește și : Șeful diplomației ungare: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensaţie pentru deschiderea pieţelor companiilor occidentale

„Până acum nu am găsit indicii tehnice în direcţia unei ameninţări de spionaj”, a declarat luni un purtător de cuvânt al agenţiei. „Nu furnizăm un raport final asupra problemei, dar continuăm să o examinăm”, a adăugat el.

Lider global al pieţei echipamentelor de telecomunicaţii, Huawei este ţinta unei campanii a Washingtonului, care i-a interzis accesul la reţelele de generaţie 5G din cauza preocupărilor legate de legăturile sale cu guvernul chinez şi care declară că şi alte ţări occidentale ar trebui să-i blocheze tehnologia.

Germania a stabilit luna trecută criterii mai stricte pentru furnizorii de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, dar s-a abţinut să arate cu degetul către Huawei, declarând în schimb că aceleaşi reguli ar trebui să se aplice tuturor furnizorilor.

Citește și : Trump cere companiei Boeing să remedieze avionul 737 MAX şi să-i facă un ‘rebranding’

Marea Britanie a criticat public Huawei din cauză că nu a reuşit să repare vechi deficienţe de securitate ale echipamentelor sale pentru reţele de telefonie mobilă şi a dezvăluit noi „probleme tehnice semnificative”.