DISTRIBUIȚI

Agenta de poliţie din Brooklyn Center care a împuşcat mortal duminică un tânăr de culoare după un control de rutină în trafic, precum şi şeful poliţiei din oraş au demisionat marţi, pe fondul protestelor generate de moartea tânărului, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Primarul din Brooklyn Center, Mike Elliott, a afirmat că cei doi şi-au prezentat demisiile a doua zi după ce şeful poliţiei, Tim Gannon, a declarat presei că agenta care l-a împuşcat pe Daunte Wright, Kim Potter, şi-a scos din greşeală pistolul în loc de Taser.


Citeşte şi: Cu milioane de oameni vaccinaţi zi de zi, apar şi efectele secundare rare – Black News

Consiliul municipal a adoptat o rezoluţie cerând concedierea celor doi, a precizat primarul, menţionând că speră ca acest lucru „să calmeze întrucâtva comunitatea”.

El a adăugat că încă nu a acceptat demisia lui Kim Potter, ceea ce ar permite concedierea ei din poliţie. „Vrem să trimitem comunităţii mesajul că luăm în serios situaţia”, a spus Elliott.

Citeşte: Parlamentul European îi cheamă la ordine pe Ursula von der Leyen Charles Michel – Black News

Concedierea lui Kim Potter, spre deosebire de o demisie, îi poate afecta negativ drepturile la pensie, precum şi capacitatea sa de a mai lucra în domeniu. Potter, în vârstă de 48 de ani, lucra în poliţia din Brooklyn Center de 26 de ani.

Brooklyn Center, unde s-a produs incidentul, se află în zona metropolitană a Minneapolisului, unde se desfăşoară procesul lui Derek Chauvin, poliţistul alb acuzat de uciderea lui George Floyd în mai anul trecut.