DISTRIBUIȚI
Business Insider

Unul dintre cei mai experimentaţi agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI, poliţia federală) al SUA, Peter Strzok, suspectat că a scris mesaje în care l-a criticat pe preşedintele Donald Trump, a fost exclus din ancheta sensibilă privind ingerinţa Moscovei în alegerile prezidenţiale americane, a indicat sâmbătă biroul procurorului special însărcinat cu dosarul privind Rusia, relatează agerpres .

Strzok, adjunctul şefului contraspionajului din cadrul poliţiei federale, a fost până în această vară în prima linie a anchetei conduse de către procurorul special Robert Mueller privind ingerinţa Moscovei şi suspiciunile privind o înţelegere între membrii echipei de campanie a lui Trump şi Kremlin, potrivit The Washington Post şi The New York Times, care invocă fiecare mai multe surse anonime.


”Imediat după aflarea acestor acuzaţii, biroul procurorului special l-a exclus pe Peter Strzok din cadrul anchetei”, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor lui Mueller, Peter Carr.

Citește și : Donald Trump a organizat tradiţionala recepţie de Crăciun cu corpul de presă de la Casa Albă

Această dezvăluire survine într-un moment delicat pentru anchetă, la o zi după anunţul privind inculparea fostului consilier pentru securitate naţională al lui Trump, Michael Flynn, care a recunoscut că i-a minţit pe agenţii FBI şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

Peter Strzok ”este considerat drept unul dintre anchetatorii cei mai experimentaţi şi de încredere ai contraspionajului FBI”, scrie The New York Times. El a participat, de asemenea, la ancheta privind email-urile lui Hillary Clinton, în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Or, Peter Strzok avea o relaţie în acea vreme cu o avocată a FBI, potrivit The Washington Post. Cei doi ar fi făcut schimb de mesaje ce indicau un parti-pris împotriva lui Donald Trump şi altele aparent favorabile referitoare la rivala lui democrată Hillary Clinton.

Potrivit The New York Times, Strzok a fost trecut la serviciul pentru resurse umane al FBI.