DISTRIBUIȚI

Africa de Sud, cea mai afectată ţară de pe continent de pandemia de coronavirus, va primi în sfârşit primele vaccinuri, un milion de doze, în ianuarie şi jumătate de milion în luna următoare, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Duminică, ministrul Zweli Mkhize a declarat că speră să recupereze primele vaccinuri în februarie, precizând că programul va depinde de negocierile în curs cu mai multe companii farmaceutice.


Citește și : Putin așteaptă Crăciunul într-o bisericuță ‘uitată de lume’

”Astăzi, sunt fericit să vă anunţ că Serum Institute of India (SII), producătorul gigant de vaccinuri, ne-a autorizat să anunţăm că Africa de Sud va primi un milion de doze în ianuarie, apoi 500.000 în februarie”, a scris ministrul.

Această versiune a vaccinului dezvoltată de AstraZeneca şi Universitatea Oxford va fi destinată în mare parte angajaţilor din domeniul sănătăţii, adică 1,25 milioane de sud-africani, menţionează ministrul, afirmând că statul ia toate măsurile necesare pentru a evita orice întârziere administrativă sau logistică.

Citește și : Africa de Sud va cumpăra 1,5 milioane de vaccinuri produse în India

Guvernul speră să vaccineze două treimi din populaţia sa până la sfârşitul anului. Miercuri seara, Pretoria a anunţat un număr record de noi contaminări în 24 de ore, depăşind pentru prima dată pragul de 20.000, ajungând la 21.832.