DISTRIBUIȚI
Descopera

Numărul rinocerilor ucişi în Africa de Sud de braconieri a scăzut în 2018 pentru al treilea an consecutiv, a anunţat miercuri Ministerul Mediului, relatează AFP, scrie Agerpres.

Anul trecut, un total de 769 de rinoceri au fost victime ale traficului, faţă de 1.028 în 2017, a precizat ministerul, adăugând că numărul animalelor împuşcate a scăzut sub o mie pentru prima dată în cinci ani.


Citește și : Atac sinucigaş în sud-estul Iranului. 20 de membri ai Gărzii Revoluţionare au fost uciși

„Această scădere reflectă nu numai aplicarea cu succes (a strategiei noastră de combatere a braconajului), dar, de asemenea, confirmă angajamentul femeilor şi bărbaţilor implicaţi în lupta pentru protejarea speciei”, a declarat ministrul mediului Nomvula Mokonyane.

În Africa de Sud trăieşte aproximativ 80% din populaţia mondială de rinoceri albi.

Braconierii îi ucid pentru a vinde ilegal coarnele. Formate din keratină, un material identic cu cel al unghiilor, ele sunt foarte populare în Asia, unde medicina tradiţională le conferă puteri terapeutice.

Cererea a explodat în ultimii ani şi a alimentat traficul intens provenit din Africa. Pe piaţa neagră, un kilogram de coarne de rinocer ajunge până la 55.000 de euro.

În total, 365 de braconieri au fost arestaţi în 2018 în Africa, precum şi 36 de traficanţi, potrivit statisticilor publicate de minister.

Citește și : Moscova cataloghează drept „periculos” planul Ucrainei şi SUA de organizare a unor exerciţii militare în nord-vestul Mării Negre

„Lupta împotriva braconajului rămâne o prioritate”, a spus ministrul. „Chiar dacă cifrele din 2018 sunt încurajatoare, este esenţială să ne intensificăm eforturile”, a adăugat Nomvula Mokonyane.