DISTRIBUIȚI

Africa de Sud îşi va relua campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu serul gigantului farmaceutic Johnson & Johnson, după ce vaccinul AstraZeneca s-a dovedit a fi mai puţin eficient împotriva noii variante de coronavirus care s-a răspândit în ţară, relatează DPA, potrivit agerpres.

‘Ministerul Sănătăţii va continua vaccinarea planificată pentru Faza I folosind vaccinul Johnson & Johnson în locul vaccinului AstraZeneca’, a declarat ministrul sănătăţii local, Zweli Mkhize, miercuri, în cadrul unui briefing de presă.


Citeşte şi: Peste un milion de chilieni au fost vaccinaţi

Vaccinul Johnson & Johnson şi-a dovedit eficacitatea împotriva variantei 501Y.V2, care predomină în prezent în Africa de Sud, iar procedurile de aprobare necesare pentru utilizare în Africa de Sud sunt în curs de desfăşurare, a precizat el.

Vaccinarea ar putea începe săptămâna viitoare, deşi o data exactă nu a fost încă stabilită, a adăugat ministrul.

Citeşte şi: Senatul american continuă procesul de IMPEACHMENT a lui Donald Trump

Acest anunţ intervine la câteva zile după ce Africa de Sud a trebuit să-şi întrerupă campania de vaccinare planificată pentru începutul lunii februarie după ce cercetări au arătat că dozele de vaccin AstraZeneca, cumpărate de ţară, sunt mai puţin eficiente împotriva variantei 501Y.V2, notează DPA.