DISTRIBUIȚI
Twitter

Precipitaţii abundente s-au abătut asupra mai multor zone din Africa de Sud, acoperind cartiere întregi şi inundând mine de cărbune şi centrale electrice, în contextul în care ţara era afectată deja de întreruperi de electricitate, informează BBC, potrivit agerpres.

Cel puţin 700 de case au fost măturate de ape în apropiere de capitala Pretoria, a transmis postul public SABC.


Citește și : Trump denunţă acuzaţii ‘ridicole’ după ce democraţii au decis capetele de acuzare împotriva sa: ‘Vânătoare de vrăjitoare’

Compania electrică de stat Eskom a avertizat cu privire la producerea şi mai multor pene de curent, precizând că ploile abundente i-au afectat funcţionarea.

Penele de curent au oprit producţia de aur şi diamante la unele mine importante din Africa Sud, cum ar fi Harmony Gold şi Petra Diamonds.

Biroul meteorologic din Africa de Sud a avertizat cu privire la riscul producerii de noi inundaţii în hub-ul economic Gauteng şi în alte câteva provincii.

Malurile a două râuri s-au prăbuşit, scufundând circa 700 de case în zona săracă Mamelodi, la est de Pretoria, a informat SABC.

Serviciile de urgenţă au salvat persoane care s-au urcat pe acoperişurile caselor şi maşinilor pentru a scăpa de creşterea nivelului apelor luni, au precizat oficialii sud-africani.

Citește și : Două capete de acuzare formulate împotriva Trump în procedura de impeachment

O persoană a murit în urma inundaţiilor, au adăugat autorităţile locale.

Africa de Sud este cel mai recent dintre statele africane afectate de inundaţii. Circa 300 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 2,8 milioane au fost afectate de inundaţiile recente din Africa de Est şi Centrală, potrivit Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare.