DISTRIBUIȚI
bbc

Africa de Sud anunță că a depășit vârful valului Omicron fără o creștere semnificativă a numărului de decese, informează mediafax.

„Toți indicatorii sugerează că țara a depășit vârful celui de-al patrulea val al pandemiei”, au transmis autoritățile într-un comunicat.


Citește și : Purtarea măştii va deveni din nou obligatorie pe străzile Parisului, începând de vineri

Este anunțată și ridicarea unor restricții sanitare, în special a carantinei de noapte, potrivit ANSA.

„Contaminările noi au scăzut cu aproape 30% săptămâna trecută (89.781), comparativ cu săptămâna precedentă (127.753). Iar internările în spital au scăzut în opt din nouă provincii: „deși varianta Omicron este foarte transmisibilă, ratele de spitalizare au fost mai mici decât în valurile anterioare”.

Omicron, cu un număr mare de mutații care ridică probleme legate de rezistența la vaccin, a fost identificat pentru prima dată în Africa de Sud la sfârșitul lunii noiembrie. A devenit rapid dominant, provocând o creștere exponențială a numărului de infecții, ajungând la peste 26.000 de cazuri zilnice până la jumătatea lunii decembrie, potrivit statisticilor oficiale.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), această variantă este prezentă în aproximativ o sută de țări.

Citește și : Criză de teste COVID-19 în Marea Britanie

Extrem de contagioasă, aceasta afectează și persoanele vaccinate sau care au fost deja infectate cu virusul.

Țara oficial cea mai afectată, Africa de Sud, are peste 3,4 milioane de cazuri și 91.000 de decese cauzate de Covid-19. În ultimele 24 de ore, au fost detectate mai puțin de 13.000 de cazuri.