DISTRIBUIȚI

Africa ar putea deveni noul epicentru al pandemiei de coronavirus, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), scrie news.ro .

Oficialii Naţiunilor Unite estimeză de asemenea că pandemia va ucide cel puţin 300.000 de oameni în Africa, iar aproape 30 de milioane vor ajunge să trăiască în sărăcie.


Citește și : Două treimi dintre marinarii pozitivi cu COVID-19 de pe USS Theodore Roosevelt sunt asimptomatici

Săptămâna trecută a fost înregistrată o creştere a cazurilor de coronavirus în Africa, fiind înregistrate aproape 1.000 de decese şi aproape 19.000 de cazuri de îmbolnăvire, o rată mai scăzută decât în unele zone ale Europei sau în Statele Unite.

Comisia Naţiunilor Unite pentru Africa, cea care a avertizat că ar purea muri 300.000 de persoane, a cerut crearea unui fond de siguranţă de 100 de miliarde de dolari, inclusiv întreruperea plăţii datoriilor externe.

Conform OMS, virusul pare să se răspândească din capitalele africane şi a subliniat că pe continent nu există ventilatoare pentru a face faţă pandemiei.

Citește și : SUA au depăşit pragul de 700.000 de cazuri înregistrate de COVID-19

Peste o treime din populaţia Africii nu are acces la surse de apă de calitate adecvată şi aproape 60% din populaţia urbană trăieşte în cartiere supraaglomerate, condiţii în care virusul s-ar putea propaga.