DISTRIBUIȚI
AFP

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, şi-a exprimat miercuri preocuparea în legătură cu stabilitatea şi securitatea guvernării în Pakistan, în contextul în care organizaţiile teroriste cu baza în ţara respectivă cresc numeric şi îşi extind influenţa, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Declaraţiile lui Tillerson au avut loc în cadrul unei conferinţe de presă la New Delhi, după convorbirile cu ministrul de externe indian, Suhma Swaraj. Subiectul referitor la combaterea organizaţiilor teroriste în Pakistan s-a aflat în centrul discuţiilor, potrivit celor doi miniştri.


Citeşte şi: ‘Kim Jong Un’ A VIZITAT New York-ul şi a intrat în Trump Tower, unde a vrut să-l vadă pe preşedintele american

Printre alte teme discutate în cadrul întâlnirii dintre Tillerson şi Swaraj s-a aflat şi cea referitoare la angajarea Indiei în ce priveşte Coreea de Nord şi Iran, în contextul politicii externe americane.

Vizita lui Tillerson în India, prima în calitate de secretar de stat, survine pe fondul unui discurs major de politică externă la Washington în care el a subliniat rolul important al Indiei în regiunea Asia-Pacific, în special în contextul puterii crescânde a Chinei.

Tillerson a sosit la New Delhi marţi seara, după scurte vizite în Afganistan şi Pakistan.