DISTRIBUIȚI
khybernews.tv

Afganistanul a anunțat că și-a rechemat ambasadorul de la Islamabad după ce premierul pakistanez Imran Khan a făcut mai multe declarații prin care a sugerat că statul afgan are nevoie de un guvern interimar, informează Reuters, potrivit mediafax.

Imran Khan a declarat luni pentru presa din Pakistan că formarea unui guvern interimar în Afganistan ar ușura negocierile de pace dintre Statele Unite și talibani, din moment ce aceștia din urmă refuză să poarte discuții cu guvernul actual, potrivit The Express Tribune. „Guvernul afgan este o piedică în calea procesului de pace”, a declarat Khan, potrivit aceleiași surse. Guvernul de la Kabul a calificat comentariile lui Khan ca fiind „iresponsabile”.


Citește și : Noi incendii de vegetație în Portugalia din cauza creşterii temperaturilor

Afganistanul l-a convocat la Kabul și pe adjunctul ambasadorului său la Islamabad, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului afgan de Externe, Sibghatullah Ahmadi. Guvernul afgan consideră că declarațiile lui Khan sunt „un exemplu clar al politicii intervenționiste a Pakistanului și al lipsei de respect față de suveranitatea poporului afgan”.

Aceasta este a treia oară în ultima lună când autoritățile de la Kabul au solicitat explicații Pakistanului în legătură cu diverse comentarii legate de negocierile privind procesul de pace din Afganistan. Oficiali americani și reprezentanți ai talibanilor poartă negocieri pentru a pune capăt războiului din Afganistan, care durează de 17 ani, dar talibanii consideră că administrația președintelui Ashraf Ghani este ilegitimă.

Citește și : OMS: 900.000 de doze de vaccin împotriva holerei, în drum spre Mozambic