DISTRIBUIȚI
Operation World

Afganistanul a executat miercuri prin spânzurare cinci membri ai unei bande criminale specializate în răpiri, un flagel care vizează în principal afganii bogaţi, inclusiv copii, a anunţat Ministerul de Interne, relatează agerpres .

Execuţiile au fost efectuate la Kabul în principala închisoare Pul-e-Charkhi, la ordinul preşedintelui Ashraf Ghani, după ce condamnaţii au epuizat toate procedurile de apel, a precizat ministerul într-un comunicat.


„Din grup făcea parte fostul şef al consiliului provinciei Herat, în vest, care a fost implicat în răpirea şi uciderea directorului adjunct al unei societăţi de construcţii, fabricare de bani falşi şi port ilegal de arme”, se arată în comunicat.

Citește și : Chişinău : Comisia pentru drepturile omului şi relaţii interetnice din Parlament a dat aviz negativ ca „limba română” să devină oficială în Constituție

Răpirile contra răscumpărare – care se termină adesea rău pentru ostatic – constituie o industrie înfloritoare în Afganistan, în special în marile oraşe precum Kabul şi Herat.

Poliţia, lipsită de mijloace, este copleşită de lupta împotriva terorismului şi chemată regulat ca întărire pe front împotriva insurgenţilor, talibanilor şi grupării Stat Islamic.

Când vine vorba de străini, grupurile criminale îşi revând de multe ori ostaticii, la un preţ ridicat, insurgenţilor, care îi transferă în zone ce nu se află sub controlul guvernului, în Pakistan sau la frontieră.

Ultimele execuţii în Afganistan datează din mai 2016, când şeful statului a aprobat spânzurarea a şase prizonieri talibani pentru a-şi demonstra autoritatea în faţa insurgenţilor şi a grupurilor criminale.