DISTRIBUIȚI
The Chronicle Herald

Guvernul de la Kabul a decretat duminică o zi de doliu naţional în Afganistan, la o zi după atentatul cu ambulanţă-capcană din capitala afgană soldat cu 95 de morţi şi 191 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ, relatează dpa.

Drapelul afgan va fi coborât în bernă în întreaga ţară şi la misiunile diplomatice din străinătate, potrivit unui ordin prezidenţial, conform agerpres.


Nivelul de alertă rămâne la cel mai înalt nivel la Kabul după atentatul comis sâmbătă în apropierea pieţei Sidarat şi în faţa spitalului Jamhuriat, într-o zonă cu mai multe clădiri guvernamentale. Atacatorul a folosit o ambulanţă încărcată cu explozivi pentru a pătrunde în zonă, care este închisă pentru autovehicule.

Citește și : Donald Trump îndeamnă la o „acţiune decisivă” împotriva talibanilor în urma atentatului de la Kabul

Atentatul a fost revendicat de talibani.

Preşedinţia afgană a denunţat, într-un comunicat, ‘o crimă împotriva umanităţii’.

Potrivit ultimului bilanţ publicat de Ministerul Sănătăţii, 95 de persoane au fost ucise şi 191 au fost rănite (faţă de 158 anunţate anterior), a declarat pentru presă Waheed Majrooh, purtătorul de cuvânt al ministerului.

„Printre răniţi se numără 182 de bărbaţi şi nouă femei”, a spus el, adăugând că spitalul Jamhuriat, care se află în apropierea locului atentatului, „a suferit pagube importante, însă continuă să trateze pacienţi”.