DISTRIBUIȚI
Reuters

Un soldat american a fost ucis în sudul Afganistanului, în urma unui atac care pare sa fi venit din interior, a anunţat sâmbătă misiunea NATO Resolute Support, într-o declaraţie preluată de agenţiile internaţionale de presă. Alţi doi militari din SUA au fost răniţi, dar sunt în stare stabilă, conform agerpres.

Talibanii afgani au comunicat, potrivit Reuters, că un membru al forţelor de securitate afgane a deschis focul asupra militarilor americani în provincia Uruzgan din sudul Afganistanului şi a făcut mai multe victime – patru morţi şi un număr neprecizat de răniţi.


Citește și : Twitter a suspendat peste 70 de milioane de conturi în două luni (Washington Post)

Aşa-numite atacuri „green-on-blue” – ale militarilor afgani împotriva aliaţilor din NATO – au mai avut loc de multe ori, dar în ultimii ani cu frecvenţă mai redusă, observă Reuters. Un raport al Pentagonului de luna trecută înregistra anul acesta şi 47 de incidente „green+on-green”, ale unor soldaţi afgani împotriva propriilor camarazi.

Forţele coaliţiei internaţionale au luat măsuri suplimentare de protecţie, inclusiv însoţirea unităţilor la instrucţie de către unităţi speciale cunoscute ca „guardian angels” (îngeri păzitori). Anul trecut, Statele Unite şi-au sporit efectivele din Afganistan cu mii de militari, care participă atât la pregătirea şi consilierea forţelor armate naţionale, cât şi la misiuni antiteroriste împotriva Statului Islamic şi a altor grupuri militante.

Citește și : Macron va asista la meciul Franța – Belgia