DISTRIBUIȚI
Reuters

O explozie produsă duminică într-o moschee în provincia Khost din estul Afganistanului s-a soldat cu cel puţin 17 morţi şi 34 de răniţi, anunţă surse locale citate de agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Moscheea era folosită şi ca centru de înregistrare a votanţilor pentru alegerile legislative ce vor avea loc în octombrie. Conform unui responsabil local, explozia a fost aparent provocată de un dispozitiv exploziv ascuns în moschee, nu de un atacator sinucigaş.


Citește și : Ministrul de Externe britanic va călători în SUA pentru a discuta cu Trump despre acordul nuclear cu Iranul

Deocamdată nicio grupare nu a revendicat acest atentat, ultimul dintr-o serie de atacuri comise începând din luna aprilie asupra centrelor de înregistrare a alegătorilor şi care deja par să fi descurajat populaţia să intre în aceste centre. Talibanii, care au cerut localnicilor să nu participe la procesul electoral, au emis o declaraţie în care afirmă că nu au nicio implicare în atentatul de duminică.

Luna trecută, circa 60 de persoane au fost ucise într-un atac sinucigaş asupra unui centru de înregistrare a alegătorilor din capitala Kabul, atentat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Citește și : SUA vor regreta „mai mult ca oricând” dacă decid abandonarea acordului iranian (Hassan Rohani)