DISTRIBUIȚI
Islamic State flag waving on the wind

Peste 150 de militanți ai grupării teroriste Stat Islamic care s-au predat săptămâna aceasta forțelor de securitate în provincia Jawzan pot primi amnistie, deși sunt acuzați de atrocități precum viol și crimă, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Printre cei peste 150 de militanți ai grupării Stat Islamic care s-au predat se numără și doi comandanți seniori. Aceștia s-au predat după ce taberele lor din Jawzan au fost atacate de talibani.


Citește și : Pompeo îndeamnă la ”menţinerea presiunii” asupra Coreei de Nord

Mohammad Reza Ghafouri, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Jawzan a transmis că autoritățile nu trebuie să încurajeze militanții să se predea pentru a evita condamnările.

„Există posibilitatea de amnistie pentru grupul Daesh care s-a predat recent”, a declarat purtătorul de cuvânt.

„Gruparea nu va fi adusă în fața justiției deoarece face parte din procesul de pacificare”, a adăugat acesta, adăugând că cei care au nemulțumiri în legătură cu acest lucru sunt liberi să discute cu reprezentanții curților de judecată.

Oficialii guvernamentali au declarat că este prima dată când un grup atât de mare de militanți islamiști s-au predat. Printre cei care s-au predat se numără și mai multe femei și copii, înrudiți cu militanții.

Citește și : Erdogan: Ankara blochează activele în Turcia ale miniştrilor americani ai Justiţiei şi Internelor

Mohammad Radmanish, purtătorul de cuvânt al forțelor de securitate, a declarat că armata și-a făcut treaba și acum este momentul ca Guvernul să decidă ce este de făcut.

„Ca apărători ai poporului, treaba noastră este să luptăm cu inamicul. Acum că s-au predat, treaba noastră s-a terminat”, a adăugat acesta.