DISTRIBUIȚI

O explozie puternică şi focuri de armă au fost auzite sâmbătă în centrul capitalei afgane Kabul, localizate potrivit unor oficiali afgani în apropierea Ministerului Comunicaţiilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”În jurul orei 11.40 (07.10 GMT) a fost auzită o explozie în apropierea Ministerului Comunicaţiilor şi au fost auzite de asemenea focuri de armă sporadice în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Nasrat Rahimi.


Citește și : Trump s-a prăbușit în sondaje în urma publicării raportului Mueller

Nu au fost disponibile informaţii cu privire la eventuale victime. Explozia, care nu a fost revendicată imediat, survine la o zi de la amânarea sine die şi în ultimul moment a unei întâlniri între talibani şi reprezentanţi ai guvernului afgan, programată iniţial în acest weekend în Qatar.

La peste 30 de minute după explozie, au fost auzite focuri de armă. Zona în cauză a fost încercuită de forţe de securitate.

Ministerul Comunicaţiilor se află în centrul capitalei Kabul, la aproximativ doi kilometri de zona verde, un perimetru foarte protejat al capitalei.

Talibanii au anunţat săptămâna trecută începerea ofensivei lor de primăvară. Atacuri au fost semnalate în mai multe provincii din Afganistan.

Filiala afgană a grupării jihadiste Statul Islamic a comis, de asemenea, în trecut mai multe atacuri la Kabul.

Citește și : Juncker avertizează cu privire la ‘tentative’ de manipulare înaintea alegerilor pentru Parlamentul European