DISTRIBUIȚI
banglanews24.com

Cel puțin șapte polițiști au fost uciși duminică după ce un coleg a deschis focul asupra lor, în provincia Kandahar din sudul Afganistanului, a informat un oficial afgan, citat de Al Jazeera, potrivit mediafax.

Incidentul de duminică este ultimul dintr-o serie de atacuri din interior împotriva forțelor afgane de ordine și împotriva forțelor internaționale.


Citește și : Rusia dă vina pe americani pentru ÎNGROPAREA Tratatului INF

Jamal Nasser Barekzai, un purtător de cuvânt al autorităților din provincia Kandahar, a informat că atacatorul a reușit să părăsească locul atacului, iar o investigație în acest caz este în desfășurare.

Talibanii, care controlează de facto aproximativ jumătate din teritoriul Afganistanului, au informat, prin intermediul unui comunicat, că atacatorul este membru al grupării. Atacul vine în contextul în care talibanii poartă negocieri cu Statele Unite pentru a pune capăt războiului civil din această țară.

Citește și : Donald Trump acuză presa că amplifică ‘mânia şi isteria’ în SUA

Ultima rundă de negocieri între cele două părți a început sâmbătă în capitala Qatarului, Doha. Statele Unite, care au invadat Afganistanul și i-au înlăturat de la putere pe talibani în 2001, vor garanții de la reprezentanții talibanilor că această țară nu va deveni o bază pentru grupările teroriste după o eventuală retragere a trupelor străine din Afganistan.

Peste 1.500 de civili au fost uciși sau răniți în Afganistan în luna iulie a acestui an, aceasta fiind luna cu cele mai multe victime din mai 2017 și până în prezent.