DISTRIBUIȚI
Daily Mail

Cel puţin 25 de persoane au fost ucise în atacul asupra Hotelului Intercontinental din Kabul la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unui responsabil al Ministerului Sănătăţii, în timp ce bilanţuri contradictorii continuă să circule alimentând confuzia, relatează joi AFP.

„Avem 25 de decese la Hotelul Intercontinental din Kabul: 7 afgani, 13 străini şi cinci presupuşi atacatori”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Wahid Majrooh, la câteva ore după ce anunţase un bilanţ mult mai mare, conform agerpres.


Cincisprezece cetăţeni străini au fost ucişi, potrivit unui bilanţ stabilit de France Presse pe baza informaţiilor de la ambasadele lor şi guvernele respective.

Citește și : Interpolul predă pentru prima dată Irakului un ministru corupt

Aceştia sunt şapte ucraineni care lucrau pentru compania aeriană Kam Air; doi venezueleni (de asemenea angajaţi ai Kam Air), patru americani dintre care cel puţin o femeie afgano-americană, o cetăţeană germană de la ONG-ul Shelter Now, un kazah consultant al unei companii de telecomunicaţii.

Străinii, decedaţi sau răniţi, au fost transportaţi la spitalul militar din Kabul sau cel al NDS, serviciile de informaţii afgane.

Potrivit unei surse de securitate, în total cetăţeni de şaisprezece naţionalităţi (cu excepţia afganilor) se aflau în noaptea atacului în Hotelul Intercontinental (o proprietate a statului afgan), vizat tocmai din cauza caracterului cosmopolit al clientelei sale şi deja atacat în 2011.

În afară de persoanele ucise, 41 de străini de 13 naţionalităţi diferite au fost salvaţi: 16 ucraineni, 11 kazahi, 2 americani, 2 greci, 2 turci, 1 britanic, 1 canadian, 1 rus, 1 indian, 1 bengalez, 1 iranian, 1 tadjik şi 1 pakistanez.

Clădirea, care a suferit la unele etaje pagube importante mai ales din cauza incendiilor, nu a fost încă deschisă presei la cinci zile după asaltul revendicat de talibani.