DISTRIBUIȚI
Reuters

Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 57 au fost rănite duminică la Kabul într-un atentat sinucigaş comis la un centru de înregistrare pentru alegerile legislative care vor avea loc în luna octombrie în Afganistan, potrivit unor surse oficiale afgane, relatează Reuters, conform agerpres.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Najib Danesh, a declarat că un atacator sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă la intrarea în centrul unde oficialii afgani emiteau cărţi de identitate (tazkira), în cadrul procesului de înregistrare a alegătorilor în vederea scrutinului din luna octombrie.


Citește și : Rusia : Nouă militanţi care plănuiau să comită un atac în Derbent au fost uciși de comitetul antiterorist

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan al Sănătăţii a declarat că cel puţin 12 persoane au fost ucise şi alte 57 au fost rănite.

Explozia a distrus maşini şi a spart ferestrele clădirilor din apropiere. „Erau femei, copii. Oamenii veniseră să-şi ridice cărţile de identitate”, a spus un martor.

Atentatul – care nu a fost revendicat – s-a produs în vestul capitalei afgane, în cartierul cu populaţie majoritar şiită Dasht-e-Barchi. Minoritatea şiită este vizată cu regularitate de gruparea islamistă Statul Islamic (SI) din 2016.

Citește și : Oman : Anchetatorii au respins orice pistă criminală în cauza decesului DJ-ului Avicii

 

Centre de înregistrare a alegătorilor au fost deschise începând cu 14 aprilie în Afganistan în vederea pregătirii alegerilor legislative programate pentru luna octombrie. Până în prezent, peste 50.000 de afgani din centre urbane s-au înregistrat, potrivit unui oficial al Comisiei Electorale Independente sub rezerva anonimatului.