DISTRIBUIȚI
Sputnik

Bărbaţi înarmaţi au atacat joi dimineaţă un centru de antrenament al serviciilor de informaţii la Kabul, au anunţat responsabili, în ziua următoare unui atentat sinucigaş ce a ucis zeci de persoane în capitala afgană, transmite France Presse, potrivit agerpres.

„Confruntările continuă. Zona este încercuită de forţele de securitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul, Hashmat Stanikzai. Un responsabil la faţa locului a confirmat acest atac cu condiţia anonimatului.


Citește și : Putin: Președintele chinez va vizita Rusia în luna septembrie

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi trăgeau asupra centrului de antrenament al NDS (Direcţia naţională de securitate), serviciile de informaţii afgane, de pe o clădire în construcţie din apropiere, au declarat responsabili.

Atacul, care nu a fost revendicat în acest stadiu, intervine după o săptămână deja sângeroasă pentru Afganistan.

El are loc la mai puţin de 24 de ore după un atentat sinucigaş asupra unei şcoli în cartierul şiit din Kabul, care a ucis cel puţin 37 de persoane, potrivit unui ultim bilanţ din noaptea de miercuri.

Joia trecută, talibanii au lansat un atac asupra oraşului Ghazni, pe care armata afgană, sprijinită de raiduri aeriene ale SUA, i-a respins în câteva zile. Un calm precar a revenit miercuri în acest oraş strategic situat la două ore de mers cu maşina de Kabul.

Citește și : Un terminal al aeroportului din Budapesta a fost închis temporar

Talibanii au reuşit de asemenea să cucerească marţi o bază militară din provincia Faryab (nord-vest), unde erau staţionaţi cel puţin 100 de soldaţi.